LÄGST PRISER
SPARA UPP TILL 60%
FRI FRAKT
ORDRAR ÖVER 500 SEK
PÅLITLIGT
TRANSPARENT, TESTAT
STÖRST UTBUD
1200+ PRODUKTER

Recept: Sockerfria Low Carb Chokladbiskvier

Join the conversation

Sockerfria Low Carb Chokladbiskvier (10 st)

Chokladbiskvier är ett traditionellt bakverk som oftast kanske förknippas med konditori och svåra att göra men faktum är att det inte riktigt är sant, så svårt är det inte att göra denna mumsiga kaka. För dig om inte ätit en biskvi är det ett bakverk med tre komponenter, en seg god botten av mandelmassa, en len fyllning med smörkräm eller chokladkräm och till sist ett tunt lager av mörk choklad. Vi har såklart försökt göra receptet nyttigare så man kan njuta med lite bättre samvete. Detta recept är low carb, och vi har som sötning använt vårt steviapulver.

 

Botten:

 

Smörkräm:

 

Överdrag:

70g ekologiska kakaoknappar

 

Tilllagning:

Bottnarna:

  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Ta fram en bunke och blanda samman alla ingredienser. Rulla sedan till 10 lika stora bollar.
  3. Klä en ugnsplåt med bakpapper och tryck ut bollarna till plattor.
  4. Ställ in i ugnen i ca 15 min, tills de är gyllenbruna.
  5. Ta ut och låt svalna helt.

 

Gå över till smörkrämen medan bottnarna svalnar:

  1. Kör smöret mjukt i en matberedare eller en elvisp.
  2. Häll i kakao och sötning och fortsätt köra runt. Smaka av för ev. mer sötning.
  3. Ha till sist i äggulan och kör allt till en jämn smet.
  4. Bred en så jämn mängd av smeten som möjligt på dina bottnar.

Nu är det dags att göra chokladlagret:

  1. Hacka chokladen grovt och smält försiktigt över vattenbad.
  2. Doppa toppen på alla biskvier i chokladen.
  3. Ställ in i kylskåpet tills chokladen stelnat.

Ta ut en stund innan ni ska fika och NJUT!

 

Per biskvi:

  • 235 kcal
  • 5g protein
  • 2g kolhydrater
  • 22g fett

 

Recepted kommer ifrån Maria Ehrlington. Följ Maria på Instagram @ehrlington.

Related Categories

Ingredients

Botten:

 

Smörkräm:

 

Överdrag:

70g ekologiska kakaoknappar