Organic Turmeric Powder

Ekologiskt Gurkmejapulver

Ekologiskt Gurkmejapulver
Organic Turmeric Powder

Ekologiskt Gurkmejapulver

glutenfritt gmo-fritt laktosfritt inget tillsatt mejeri ekologiskt sojafritt vegan vegetarianer ...
As low as 49,00 kr
SKU
BPB-TURM
In stock
SKU
BPB-TURM
As low as 49,00 kr
45% rabatt produkt, spendera 300+kr ANVÄND KOD: STOCKUPS
Gratis leverans
På ordrar över 500 kr
100 % ekologiskt gurkmejapulver
Tillverkat av Curcuma Longa-växtens jordstammar och rötter
Certifierat ekologisk av Soil Association

Beskrivning

VAD ÄR EKOLOGISK GURKMEJA SOM PULVER?

Gurkmeja är medlem av ingefärafamiljen och är förmodligen mest känd som en ingrediens i currypulver. Den har en gul-orange färg och en kraftfull, men ändå god smak. Den kommer från Curcuma Longa-växtens jordstammar och rötter och den växer naturligt över norra Indien där den trivs tack vare det heta, fuktiga klimatet.

Curcuma Longa har använts i ayurvedisk medicin och helande och är nu populärt som kosttillskott. Kurkumin är den aktiva föreningen i gurkmejapulver och är bland annat känd för sina ansedda antiinflammatoriska egenskaper. Curcuminoiderna ger den distinkt gula färgen i både kurkumin och gurkmejapulver.

BULK POWDERS™ Ekologisk Gurkmeja är ett gul-orange pulver, med en karakteristisk doft. Den har en klassiskt stark pepprig smak som gör den till en utmärkt produkt att tillsätta i hemlagad currygryta, smoothies och lattes för en ökning av antioxidanter och för ett bra smakdjup.

FÖRDELAR MED EKOLOGISK GURKMEJA SOM PULVER

  • 100% ekologiskt gurkmejapulver
  • Kraftfull ört i ayurvedisk helande
  • Näringsrikt pulver
  • Högt fiberinnehåll och en bra fiberkälla
  • Sockerfri
  • Utsökt klassisk smak av gurkmeja
  • Naturlig källa av kurkumin och curcuminoider
  • Tillsätt i smoothies, currygrytor, bakverk eller varma drycker
  • Certifierat ekologisk av Soil Association

VEM ÄR EKOLOGISK GURKMEJA LÄMPLIG FÖR?

Ekologisk Gurkmeja ger hela 22 g fiber per 100 g och är perfekt för de som är ute efter en extra källa till fiber och smak i sin kost. Det är perfekt att tillsätta i varm mjölk eller i andra varma drycker för alla fördelar. Det kan också strös på frukostgröten eller -müslin eller tillsättas i smoothies för extra smak. Gurkmejapulver är en proteinkälla med 11 g protein per 100 g pulver. Det är också naturligt sockerfritt, vilket gör det lämpligt för alla som vill minska intaget av detta näringsämne.

BULK POWDERS™ EKOLOGISK CERTIFIERING

BULK POWDERS™-produkter med Soil Association-logotypen visar att de är ekologiskt certifierade av Soil Association. Detta innebär att produkten uppfyller de högsta standarderna för hållbarhet och kvalitet. Soil Association-certifiering är Storbritanniens största organ för ekologisk certifiering, som ansvarar för över 70% av alla ekologiska produkter som säljs i landet. De täcker alla aspekter av ett livsmedels resa inklusive hur det odlas, skördas, bearbetas, förpackas, transporteras och säljs. Denna certifiering ger en fullständig garanti för att produkten är 100% ekologisk. 

Obs: Resultaten varierar från person till person. Individer kan reagera olika. De indikerade resultaten förutsätter en lämplig kost- och träningsplan.
Läs mer

Näringsinnehåll

FLIKEN NÄRINGSVÄRDE

100% ekologiskt gurkmejapulver.

Näringsinnehåll

Per 5 g Per 100g
Energi kcal/KJ 18/76 363/1518
Fett
Varav mättat
0.6g
0.2g
11.0g
3.0g
Kolhydrater
Varav socker
2.2g
0.0g
44.0g
0.0g
Fiber 1.1g 22.0g
Protein 0.6g 11.0g
Salt 0.00g 0.00g

LÄMPAR SIG FÖR

Vegetarisk, vegan, glutenfri, sojafri,  mjölkfri, laktosfri kost.

ALLERGENER

Inga.

Användning

FLIKEN INSTRUKTIONER

Blanda 5 g ekologiskt gurkmejapulver med 200 ml vatten i en shaker. Du kan också tillsätta pulvret i smoothies, curryrätter, latte och yoghurt eller använda det som ingrediens i vardagens recept och bakning. 

RELATERADE PRODUKTER

BULK POWDERS™ Ekologisk Gurkmeja passar mycket bra med Ekologiskt Kokospalmsocker och vegansk mjölk för att göra din egen gurkmejalatte. Det passar även utmärkt med andra produkter i BULK POWDERS™ ekologiska sortiment, t.ex. Ekologiskt Lucumapulver och Ekologiskt Baobabpulver.

Obs: Resultaten varierar från person till person. Individer kan reagera olika. De indikerade resultaten förutsätter en lämplig kost- och träningsplan.

Recensioner

#BeMoreDoMore

Följ oss på social @bulkpowders

Låt oss hålla kontakten!

Vill du ha träningstips och exclusiva erbjudanden? Du vet vad du ska göra...