Bulk Powders
Tid tills din order skickas
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
  • :
  • 0
  • 0
Lägst priser Spara upp till 60%
FRI FRAKT Ordrar över 500 SEK
Pålitligt Transparent, testat
Störst utbud 1200+ produkter

Stärk kroppen med Vitamin D

avoid-winter-blues-720x294
Join the conversation

När vintern kommer blir dagarna mörkare och vi behöver alla extra vitaminer för att få mer energi och stärka kroppen. Den goda nyheten är att vi faktiskt kan få i oss den dagliga dosen av solljus som vi går miste om via vitamin d3 tabletter.

Vitamin D är faktiskt ett hormon som tillverkas naturligt av kroppen från fett under huden när vi exponeras för solljus. Det har visat sig att en stor del av den skandinaviska befolkningen inte får tillräckligt med D-vitamin under de mörkare årstiderna vilket kan leda till depression, trötthet och orkeslöshet vilket kan motverkas genom att ta ett naturligt multivitamin tillskott. Brist på detta kan även minska dina resultat på gymmet om du inte känner dig lika motiverad och energifylld som vanligt.

Uppgifter tyder på att brist kan öka risken för en mängd problem så som benskörhet, hjärtsjukdomar och diabetes och det kan även leda till depression. Detta kan ofta minskas och avhjälpas genom att ta ett naturligt tillskott under höst och vintern.

Varför vi inte får i oss tillräckligt med D-vitamin

Vi människor behöver vistas tio till femton minuter i solen flera gånger i veckan mellan Maj och September för att få i oss tillräckligt med sol för att klara sig genom vintern. De andra månaderna på året så är solen inte i rätt vinkel för att D-vitamin ska bildas.

Människor är ofta medvetna om farorna med UV-strålning att de ofta undvika solen vilket kan leda till solbränna, tidigt åldrande och hudcancer. I oktober bör kroppens naturliga nivåer av fortfarande vara höga förutsatt att vi har vistats i solen under sommaren men D-vitamin lagras endast mellan en och två månader i kroppen. Detta innebär att nästan alla människor i Skandinavien drabbas av brist i januari. Detta kan effektivt motverkas genom att ta ett naturligt tillskott med högt d-vitaminvärde.

Vi behöver alla D-vitamin

Kroppen behöver D-vitamin för att hålla igång upptagningsförmågan av kalcium och detta är viktigt för att upprätthålla benhälsa. Brist på D-vitamin ökar risken för benskörhet och frakturer med upp till 60 procent och kan också orsaka svaga ben.

Hur mycket är tillräckligt?

Det är rekommenderat att få i sig 10 mikrogram (mcg) eller 400 IE (internationella enheter)  per dag – men att bara tio procent av detta intag bör komma från kosten.

För att säkerställa att du får i dig optimalt så är våra högeffektiva vitamin d3 tabletter ett effektivt och enkelt val. Du kan även kombinera detta tillskott med Kalcium + D3 + Vitamin K1-kapslar  samt en hälsosam kost. En laxfilé innehåller ca 7mcg Vitamin D och äggulor mindre än 0.5mcg. Vissa frukostflingor och margariner innehåller tillsatt D-vitamin. De flesta margariner innehåller mellan 7mcg och 9mcg.

Det är inte praktiskt möjligt att få i sig den mängd d vitamin vi behöver genom kosten då mycket få människor äter stora portioner av fet fisk dagligen. På grund av detta kan de flesta av oss ta nytta av ett naturligt tillskott och dessa kan även kombineras med proteinpulver för att öka muskelmassan och hjälpa dig få ut mer av din träning.

Hur väljer man tillskott

Det finns två former av vitamin D. D2 kommer från vegetabiliska källor såsom svamp eller syntetisk och Vitamin D3 från fårull. Det finns en liten skillnad i deras kemiska struktur och detta påverkar inte hur de upptas kroppen. Det är rekommenderat att tar 5000IE vitamin d dagligen för optimalt resultat vilket du får med Vitamin D3 Tabletter 5000 IE. Får du i dig 400 IE kommer du att upprätthålla nivåer men det kommer inte hjälpa till att öka kroppensnivåerna om de redan är låga.

Studier visar att nyfödda barn bör få i sig 400 IE vitamin d per dag och vuxna och tonåringar upp till 5000IE. D-vitamin är helt säkert att ta och har mängder av fördelar för den allmänna hälsan – speciellt under mörkare årstider.

Comments are closed.

Relaterade kategorier

Rekommenderade produkter

Kalcium + Vitamin D3 + Vitamin K1-kapslar 1000 mg 90

Kalcium + Vitamin D3 + Vitamin K1-kapslar 1000 mg 90

99,00 kr

{{ product.success }}

90 Vitamin D3 Tabletter 5000 IE

90 Vitamin D3 Tabletter 5000 IE

65,00 kr

{{ product.success }}

Complete Multivitamin Complex™ 90 tabletter

Complete Multivitamin Complex™ 90 tabletter

129,00 kr

{{ product.success }}

Håll koll på nyheter och erbjudanden

{{ ppc.message }}

ANGE FÖLJANDE KOD I VARUKORGEN

{{ ppc.code }}
OK, TACK